Maximus zwart

Sofitel Legend The Grand in Amsterdam gebruikt Pizzakar van Ovenmobiel

Van 22 januari tot 14 maart vond er een grote renovatie plaats in het restaurantgedeelte van hotel Sofitel Legend The Grand te Amsterdam. Om gasten toch van heerlijk eten te kunnen laten genieten, werd de lobby en Library “Or” tijdelijk tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita omgedoopt. La Gita is een all-day dining concept waar de gasten van ‘s-ochtends vroeg tot ‘s-avonds laat van heerlijke Italiaanse bites en gerechten kunnen genieten.

Executive Chef Andrès Delpeut maakte afgelopen zomer een uitstapje (“gita” in het Italiaans) naar Italië.  Met de opgedane inspiratie ontstond het idee om tijdens de renovatie van restaurant Bridges en Le Petit Bistro gasten eenzelfde soort uitstapje te bieden, maar dan midden in Amsterdam.

Proeven en beleven met de Pizzakar

Chef Andrès wilde zijn eigen draai geven aan Italiaanse klassiekers en tevens huisgemaakte pizza’s uit de houtoven serveren in La Gita. Voor de bereiding van botermalse ossobuco en een heerlijke truffelrisotto werd een tijdelijke geïmproviseerde keuken gerealiseerd. Maar hoe en waar bereidt je heerlijke houtoven pizza’s als je niet over een houtoven beschikt? Hiervoor werd Ovenmobiel benaderd en hebben wij geadviseerd om de Pizzakar 120 hiervoor in te zetten.

Sofitel Legend The Grand in Amsterdam gebruikt Pizzakar van Ovenmobiel buitenkeuken

Deze mobiele houtoven biedt namelijk de juiste capaciteit om dagelijks voldoende houtoven pizza’s voor de gasten te bakken. Op de binnenplaats van het hotel werd een tijdelijke keuken ingericht voor het pizzeria-gedeelte van La Gita, waar o.a. de Pizzakar 120 overuren maakte. Ruim zes weken later en honderden pizza’s verder heeft Sofitel Legend The Grand Amsterdam een positieve blijk van waardering met ons gedeeld.

“Voor ons Italiaanse pop-up restaurant La Gita hebben we gebruik gemaakt van de PIZZAKAR 120 van Ovenmobiel. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Ovenmobiel. En belangrijker; onze gasten vonden de pizza’s uit de houtoven voortreffelijk!” – Sofitel Legend The Grand.

Sofitel Legend The Grand in Amsterdam gebruikt Pizzakar van Ovenmobiel pizza in houtovenSofitel Legend The Grand in Amsterdam gebruikt Pizzakar van Ovenmobiel houtoven pizza

 

Bent u ook geïnteresseerd in de huur van de Pizzakar, of één van onze andere houtovens, neem dan contact met ons op. Of u nu voor één dag, meerdere dagen, enkele weken of zelfs permanente plaatsing een mobiele houtoven wenst, wij bieden hiervoor de oplossing.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren